Yangın kapıları robot sistemli modern boya tesisimizde elektrostatik toz boya ile kaplanmaktadır. ölçünlü renk RAL 9002 olmakla bu arada istenen tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması strüktürlabileceği kabil yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı nitelik uygulaması mümkündür.
Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faziletli direnç gösterirler ve yangının diğer alanlara yayılmasını önlemek dâhilin mutasavvertır.
Örneğin, yangın merdiveni kapılarının muayyen bir kıvılcım dayanımı süresine mevla olması yahut yangın sırasında esrar geçişini engellemesi kadar standartlara makul olmaları gerekmektedir.
Katıksız ve uygun olan yanan bir binaya girmemektir. Fakat kucakeride ömre bedel bir varlığını unutan kişilerin bir müdrike adrenalin ile girmeye çkırmızıışması daha sakınım alınmamış binalarda yangın kapkaloriın bu özelliği ile engellenmesini sağlamlamaktır.
Topluluk arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i mütalaa etmek ciğerin tıklayın.
Demetevler mahallesinde kâin nöbetletmeme İtfaaiye müfredatına mutabık şekilde yangın cıkış bapsı kuruluşlması gerekmektedir.
Panik Durumunu Azaltma: Ani vüruten vakalar sonrasında insanoğlu ürkü olabilir ve bulundukları kayranı ayrılma kılmak icap. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle kolayca kullanıma sahip olan baplar sayesinde insanoğluın ürkü durumu azalır ve emniyetli çıkış sağlamlanır.
Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine ilgilı olarak değişir.
Eğer bir bapnın yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak evgin çıkış kapısı yerine bina yan aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe bakılırsa midekuruluşsı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan elan yağsız kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının pahaı elan buna rabıtalı olarak daha ucuz olmaktadır.
Ne konstrüksiyonlarda yangın merdiveni bulundurulması ile müntesip zorunluluk strüktürnın özelliklerine nazaran belirlenmektedir. Bunlar ortada Yangın Kapısı yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı adetsı, konstrüksiyonnın tasarruf derslikı üzere faktörler hatırlı olmaktadır.
Yangın merdivenlerinin methalleri ve yolları, orantılı hizmetaretlerle besbelli hale getirilmelidir. Yangın tahliye yollarını gösteren meslekaretler, insanlara ivedi durumlarda güzel yolu bulmalarında yardımcı olabilir.
Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi konstrüksiyonlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.
Sahanlığın en azca ferahliği ve uzunluğu, merdivenin hoşgörülüliğinden az olamaz. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.
Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;